Even bellen?

Locatie Polderstraat (postadres)

076 571 7443

Locatie Belcrumweg

076 572 0550

Onze Woelewippie dagopvang

Samen plezier maken en ervaren in een warme knusse omgeving. Spelenderwijs leren binnen een sterk pedagogisch klimaat. Kinderen van nul tot vier jaar zijn van harte welkom van maandag tot en met vrijdag op onze dagopvang.

kindlachtopbankjeklein
Vertrouwen

Kleinschalig, eerlijk en open!

Verbinden

Persoonlijke opvang, luisteren oor!

Veiligheid

Emotionele en fysieke veiligheid!

Vooruitgang

Dynamisch, altijd in beweging!

tennaantafelkleideren

Op de groep

We werken met vaste gezichten op elke groep. Onze meiden zijn in denken en doen heel inventief en creatief. Elke dag zit boordevol leuke activiteiten voor elke leeftijd. We kijken naar de behoeften van de kinderen en op basis daarvan gaan we aan de slag met plezier maken en leren. We (her)gebruiken verschillende materialen om de kinderen kennis te laten maken met creativiteit. Zo ontdekken we hun interesses en kunnen. Vies worden mag! We hebben ook aandacht voor lezen, zingen en bewegen. Dit alles verwerken we in het dagritme zodat de kinderen een juiste balans hebben.

bsotuin3plusbuitenklein

Verticale en horizontale groepen

Bij kinderopvang Woelewippie hebben wij aan de Polderstraat vier verticale groepen en één horizontale groep (3+). Aan de Belcrumweg locatie hebben wij twee verticale groepen. 


Verticale groepen
Op de verticale groepen worden kinderen van nul tot vier jaar oud opgevangen. Ze spelen met deze leeftijden samen op de groep waardoor ze vanuit behoeften aansluiting kunnen vinden en waarbij de leeftijd niet leidend is. Op deze manier kunnen broertjes en zusjes ook op dezelfde groep spelen.


Horizontale 3+ groep
Op de horizontale 3+ groep spelen enkel kinderen van drie jaar. Hier worden ze spelenderwijs voorbereid op de basisschool, zodat de overgang hiernaar toe minder groot is. Je kunt jouw kind hiervoor inschrijven vanaf het moment dat hij of zij twee jaar oud is. 

metpukklein

Werken met thema's

Binnen kinderopvang Woelewippie werken we met verschillende thema's. Tijdens het bepalen van de thema-jaarkalender is er aandacht voor elk ontwikkelings gebied. Voor ieder thema bedenken we verschillende activiteiten die te maken hebben met 'nieuwsgierig zijn', 'emotioneel vrij zijn' en 'zelfvertrouwen hebben'. Zo bieden we de kinderen op alle ontwikkelingsgebieden activiteiten aan met de focus op 'plezier beleven'.  


De Puk handpop speelt een belangrijke rol om kinderen te betrekken en enthousiasmeren, want als Puk een activiteit mee doet, durft het kind het meestal ook!

spelletjebso[2]klein

Pedagogisch Educatieve Beeldcoaching (PEB)

PEB is een instrument wat door middel van korte video opnames inzoomt op met name de positieve initiatieven van kinderen. Met coach gesprekken en het gebruik van video interactie beelden houden we onze PM-ers scherp op wat zij betekenen voor het kind. Zo verhogen en waarborgen we de kwaliteit van het pedagogisch handelen binnen kinderopvang Woelewippie. Dit is een prachtig instrument voor onze PM-ers om hun kennis en kunde verder te ontwikkelen.


Het kind staat centraal en kan zich op eigen wijze en op eigen tempo ontwikkelen. Kinderen nemen van nature initiatieven. PEB leert met behulp van beeld initiatieven te herkennen en hier betekenis aan te geven. Door het inzichtelijk te maken verbetert de communicatie en interactie tussen de kinderen en PM-er. Daarnaast is er ook aandacht voor sociale interacties, groepsdynamiek en groepsprocessen.

Wist je dat...

we op een steenworp afstand van station Breda zitten? Super handig als je moet reizen voor je werk!

 

- er ontzettend veel speelveldjes in de Belcrum zijn? We gaan graag dagelijks met de kinderen op pad en hoeven dan ook niet ver weg om een leuk uitje te organiseren.

 

- we zowel aan de Polderstraat als Belcrumweg een heerlijke tuin hebben voor de kinderen, aan de Belcrumweg zelfs een hele grote!

 

- Woelewippie gesloten is op nationale feestdagen? Verder zijn we altijd geopend van maandag tot en met vrijdag.

Tarieven en rekentool

Voor meer informatie over de kosten van de kinderopvang, ga je naar de Tarieven & Rekentool pagina via onderstaande link. 

Tarieven en rekentool
vervenuitelkaar
Nieuwsgierig?

Je bent altijd van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij één van onze twee locaties in de Belcrum Breda.