Even bellen?

Locatie Polderstraat (postadres)

076 571 7443

Locatie Belcrumweg

076 572 0550

Onze Woelewippie peutertuin

Samen plezier maken, spelenderwijs leren en ontdekken in een huiselijke omgeving. Kinderen van twee en een half tot vier jaar zijn van harte welkom op maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdag-ochtend. Dit geldt voor zowel de reguliere Peutertuin als de Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE, volgens de UK & PUK methodiek).

Woelewippie heeft twee locaties, aan de Polderstraat en een aan de Belcrumweg.
Vertrouwen

Kleinschalig, eerlijk en open!

Verbinden

Persoonlijke opvang, luisterend oor!

Veiligheid

Emotionele en fysieke veiligheid!

Vooruitgang

Dynamisch, altijd in beweging!

metpukklein

Peuteropvang en Voor en Vroegschoolse Educatie (VVE)

Peuteropvang

Binnen kinderopvang Woelewippie, locatie Belcrumweg, hebben we onze Peutertuin. Hier bieden we opvang aan kinderen van twee en een half tot vier jaar. Zowel reguliere peuters als peuters met een VVE indicatie worden hier spelenderwijs begeleid in hun ontwikkeling. De kinderen spelen samen in dezelfde groep zodat ze veel van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen helpen waar nodig. Zowel de reguliere peuteropvang als de Voor- en Vroeg-schoole Educatie (VVE) bieden we aan op maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdag-ochtend. De Peutertuin is geopend gedurende schoolweken van 08.45u tot 12.45u, in de schoolvakanties is de Peutertuin gesloten. 

 

Voor Vroegschoolse Educatie (VVE)

Kinderopvang Woelewippie is begonnen met VVE uit maatschappelijke betrokkenheid. Binnen de Peutertuin werken we met de VVE methodiek Uk en Puk. Dit is bedoeld om kinderen met een VVE indicatie optimaal te kunnen begeleiden in hun brede ontwikkeling om de kansen ten opzichte van de toekomstige basisschool te vergroten. De medewerkers van deze specifieke doelgroep zijn gespecialiseerd in het werken volgens deze methode. We zijn trots op dit kleine GROTE stuk binnen onze organisatie.

 

Kosten 

Een groot gedeelte van de kosten wordt gesubsidieerd door de Gemeente Breda. Zowel bij de peuterregeling (vroeger kostwinnersregeling) als bij het VVE aanbod is er sprake van een ouderbijdrage. Klik hier voor meer informatie.

spelletjebso[2]klein

Pedagogisch Educatieve Beeldcoaching (PEB)

PEB is een instrument wat door middel van korte video opnames inzoomt op met name de positieve initiatieven van kinderen. Met coach gesprekken en het gebruik van video interactie beelden houden we onze PM-ers scherp op wat zij betekenen voor het kind. Zo verhogen en waarborgen we de kwaliteit van het pedagogisch handelen binnen kinderopvang Woelewippie. Dit is een prachtig instrument voor onze PM-ers om hun kennis en kunde verder te ontwikkelen.


Het kind staat centraal en kan zich op eigen wijze en op eigen tempo ontwikkelen. Kinderen nemen van nature initiatieven. PEB leert met behulp van beeld initiatieven te herkennen en hier betekenis aan te geven. Door het inzichtelijk te maken verbetert de communicatie en interactie tussen de kinderen en PM-er. Daarnaast is er ook aandacht voor sociale interacties, groepsdynamiek en groepsprocessen.

Wist je dat...

we op een steenworp afstand van station Breda zitten? Super handig als je moet reizen voor je werk!

- er ontzettend veel speelveldjes in de Belcrum zijn? We gaan graag dagelijks met de kinderen op pad en hoeven dan ook niet ver weg om een leuk uitje te organiseren.

- we zowel aan de Polderstraat als Belcrumweg een heerlijke tuin hebben voor de kinderen, aan de Belcrumweg zelfs een hele grote!

- Woelewippie gesloten is op nationale feestdagen? Verder zijn we altijd geopend van maandag tot en met vrijdag.

Tarieven en rekentool

Voor meer informatie over de kosten van de kinderopvang, ga je naar de Tarieven & Rekentool pagina via onderstaande link. 

Tarieven en rekentool
vervenuitelkaar
Nieuwsgierig?

Je bent altijd van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij één van onze twee locaties in de Belcrum Breda.