Logo Woelewippie
 • Vrijblijvend een kijkje nemen?
  Bel vandaag nog: 076 571 74 43
  Liva
 • Vrijblijvend een kijkje nemen?
  Bel vandaag nog: 076 571 74 43
  Roos
 • Vrijblijvend een kijkje nemen?
  Bel vandaag nog: 076 571 74 43
  Leeshoek ZiejeZo
 • Slaap
 • Vrijblijvend een kijkje nemen?
  Bel vandaag nog: 076 571 74 43
  Daan zandhanden
 • Vrijblijvend een kijkje nemen?
  Bel vandaag nog: 076 571 74 43
  Voetbalkooi
 • vrijblijvend een kijkje nemen?
  Bel vandaag nog: 076 571 74 43
  Happy
 • Vrijblijvend een kijkje nemen?
  Bel vandaag nog: 076 571 74 43
  Lois
 • Vrijblijvend een kijkje nemen?
  Bel vandaag nog: 076 571 74 43
  Gabriel
 • Vrijblijvend een kijkje nemen?
  Bel vandaag nog: 076 571 74 43
  Abanop
 • Vrijblijvend een kijkje nemen?
  Bel vandaag nog: 076 571 74 43
  omhoog kijken Robin

Welkom

Wat leuk dat u een kijkje komt nemen op de site van Woelewippie Kinderopvang.
 
Namens het hele team heten wij u dan ook van harte welkom.
Van 4-12 jaar is uw kind welkom op onze dagopvang.
 
Woelewippie is in de jaren uitgegroeid tot een mooi totaal pakket in de kinderopvang.

We bestaan nu dik 19 jaar en hebben buiten de 6 verticale groepen (0-4 jaar) dagopvang ook Buitenschoolse opvang ZiejeZo (4-12jaar), de Woelewippie Peutertuin met VVE (2,5 -4 jaar) en de 3Plus groep (3-4jaar), verdeeld over 2 locaties in de Belcrum.

Het is heerlijk om sommige kleine mensjes die vanaf Woelewippie naar de Basisschool gaan weer terug te zien op onze BSO ZiejeZo. Zo kunnen wij nog langer bijdragen aan hun ontwikkeling samen met de ouders  en hoeven wij ze nog niet te missen. 

Het is mooi om te zien hoe de kinderen zich op op eigen wijze ontwikkelen. Hierin proberen wij alle  kinderen zoveel mogelijk te volgen en te begeleiden. Ze spelenderwijs dingen leren en met de oudere kinderen praten over zaken die hun bezighouden. Verliefd zijn, ruzie hebben, pesten  en nog meer onderwerpen die bij hun leeftijd horen.

Omdat wij de meeste kinderen de eerste vier jaar van hun leven opvangen en hierdoor het kind goed hebben leren kennen, kunnen wij samen met de basisscholen in de buurt, d.m.v. een warme overdracht zorgen voor een goede en fijne start op de basisschool.

Buiten deze stap naar de basisschool is ons doel is ze iets mee te kunnen geven waardoor in eerste instantie hun stap naar de basisschool, maar later de stap naar de pubertijd een stuk makkelijker en prettiger wordt.

In de loop van de jaren zijn we echt een deel van de Belcrum geworden. Ook ouders van buiten de Belcrum weten ons te vinden. Een groot deel van de kinderen zijn Woelewippers geweest en daar zijn we trots op. We hopen dan ook nog vele jaren, vele kinderen van de Belcrum en omgeving te mogen opvangen en begeleiden.

Door deze site te bekijken krijgt u al een goede indruk van onze Buitenschoolse opvang. Natuurlijk bent u van harte welkom om ons een bezoekje te brengen en de sfeer te komen proeven op BSO ZiejeZo.

Wij maken graag tijd voor u vrij, dus mocht u interesse hebben in een persoonlijke rondleiding dan kunt u ons bereiken op 076-5717443 of 076-5720550! Of via de mail op info@woelewipie.nl.

Ouders waarvan een kind al naar Woelewippie komt, hebben een inlogcode voor UW WOELEWIPPIE.
Met deze code kunnen zij info voor Woelewippie ouders en andere privacy gevoelige informatie vinden.
 • *
0

ZiejeZo Team

Met trots stellen wij ons ZiejeZo team aan u voor! 

 • Hotze en Petra  zijn eigenaren en oprichters van Woelewippie Kinderopvang
 • Jose Segeren is onze Office manager
 • Sharon van der Beek is onze Leidinggevende/Pedagogisch Coach
 • Sharon Keetels is onze assistent Leidinggevende/Pedagogisch Coach
 
Pedagogisch Team; Nienke & Sharon Keetels
 
Voor ouders is het pedagogisch team wellicht niet altijd zichtbaar aanwezig op de groepen, maar meer op de achtergrond actief. Ons pedagogisch team is van grote meerwaarde voor de kinderen, het team, maar ook voor de organisatie. Zij werken nauw samen met onze pedagogisch medewerkers om ervoor te zorgen dat alle kinderen binnen Woelewippie op een fijne veilige manier de kans krijgen zich optimaal te ontwikkelen. Door hun coachende manier van samenwerken blijft ons team constant in beweging. Waardoor ons pedagogisch klimaat constant in ontwikkeling dus dynamisch blijft. 

Video Interactie Begeleiding (VIB) en coaching ; Nienke

VIB is een instrument wat inzoomt op initiatieven van kinderen. Op de groepen worden korte alledaagse momenten gefilmd van kinderen (met goedkeuring van ouders). Deze beelden worden bekeken d.m.v. micro analyse (beelden van hooguit een paar seconden) samen met de pedagogisch medewerker(s). We gaan inzoomen op (ontwikkel)initiatieven van het kind/de kinderen. De volgende stap is om te onderzoeken waarom het kind bepaald gedrag laat zien. Er wordt dus betekenis aan geven aan hetgeen wat het kind laat zien/horen. De volgende stap is om te kijken waar de behoefte ligt bij het kind. Tot slot bespreken we wat de PM'er hierin zou kunnen betekenen en wat dat dan voor het kind zou kunnen opleveren. 

Pedagogisch medewerksters;

Wij zijn trots op ons WOELEWIPPIE TEAM!

Op alle groepen staat een zorgvuldig geselecteerd en evenwichtig team, met betrokken PM-ers met passie voor hun vak!

Onze pedagogisch medewerkers (PM-ers) hebben allen een relevante afgeronde opleiding om in de kinderopvang te mogen werken. Het grootste deel van onze PM-ers zijn werkzaam op een vaste groep. Ons streven is zo consequent mogelijk de planning voor de kinderen in te richten met vaste gezichten. Lukt dit niet door afwezigheid van de vaste kracht, werken wij met een flex. team. 

 • Team BSO 1 : Mireille, Belen en Loulou
 • Team BSO 2 : Neeltje en Angelina
 • Team BSO 3 : Yvonne en Marjolein

Flex Team:
Wij kiezen ervoor om een team samen te stellen van pedagogisch medewerkers die op vaste dagen werken en flexibel worden ingezet. Het flex team is van grote meerwaarde binnen Woelewippie. Deze pedagogisch medewerkers kunnen extra worden ingezet om daar waar wenselijk te ondersteunen en zo de kwaliteit van de opvang en de aandacht voor de kinderen nog verder te optimaliseren. Woelewippie werkt niet met invalkrachten!
Wij hechten veel waarde aan de aandacht voor het individuele kind en investeren daarom in het Team.
Zowel het Pedagogisch Team als het Flexteam zijn een extra investering om de kwaliteit van opvang ten alle tijden te waarborgen.
Onze flexers zijnAriënne, Robin, Mientje, Cheryl, Mirviënne, Sara
 
Interieur verzorgsters :
Wij hechten veel waarde aan veiligheid en hygiëne en daarom zijn wij zo blij met onze interieurverzorgsters.
Zij zorgen ervoor, samen met ons team dat de kinderen in een schone, frisse, veilige ruimte kunnen spelen.
Onze Interieur verzorgsters zijn Kitty (Polderstraat), Wilma (Belcrumweg)
 
Technische dienst :
Lowie, is de vader van Hotze, op Woelewippie beter bekend als "de opa van Woelewippie”!
Hij waarborgt samen met het team de veiligheid binnen Woelewippie.
 
Stagiaires :
Wij vinden het binnen Woelewippie belangrijk bij te dragen aan de ontwikkeling van toekomstige pedagogisch medewerkers. Daarom bieden wij verschillende stageplaatsen aan, aan studenten die de opleiding volgen voor de kinderopvang. Deze stagiaire werkt onder verantwoordelijkheid van de pedagogisch medewerkers en werkt samen met de vaste krachten op de groep. Zij staan boventallig tot dat zij het punt in hun opleiding bereikt hebben dat zij incidenteel mogen worden ingezet. 
 • *
0

Opvang 4-12 jr

BSO ZiejeZo is gevestigd aan de Belcrumweg. Hier spelen kinderen tussen 4 en 12 jaar kunnen, buiten schooltijden, op studiedagen en in vakanties. De BSO is verdeelt in 3 groepen. BSO 1 (4-6 jaar), BSO 2 (6-9 jaar) en BSO 3 (9-12 jaar)
De BSO kan bestaan uit voorschoolse opvang (VSO), dit betreft basisschool de Spoorzoeker.
Naschoolse opvang (NSO), dit betreft basisschool de Spoorzoeker en St. Joseph.

Op Ziejezo werken gediplomeerde pedagogisch medewerksters die ondersteund kunnen worden door stagiaires.
De pedagogisch medewerksters zijn verantwoordelijk voor het naar school brengen  en van school halen van kinderen, die Basisschool De Spoorzoeker of de St. Joseph bezoeken.
De wijze waarop kinderen van en naar school gaan is ; te voet of met de fietskar. 
Stint (elektrische bakfiets) in afwachting van het overheidsonderzoek gebruiken wij de Stints niet op Woelewippie/ZiejeZo!.
 
Na school wordt er samen wat gedronken met fruit of een koekje erbij en nemen ze even de tijd om te praten over school en wat er die middag op de planning staat. Dit kan een activiteit zijn waar de pedagogisch medewerkster mee komt of iets in overleg met de kinderen.
 
ZiejeZo draagt bij in de ontwikkeling van het kind naast die van thuis en op school. Met beide is dus een goede samenwerking belangrijk. De groep straalt warmte, veiligheid en gezelligheid uit.
Er zijn verschillende speelruimtes gecreëerd binnen de groep. Er is rekening gehouden met het nabootsen van een gezellige huiselijke sfeer. Voor de verschillende leeftijden is er spelmateriaal aanwezig.
Naast onze groepsruimte zijn wij ook supertrots op onze "Woelewippie Speeltuin" voor de kinderen.
Onze tuin biedt naast veel ruimte ook verschillende speelvoorzieningen, denk aan;
 • Pannaveldje
 • Basketbalveldje
 • Kabelbaan
 • Klimrek
 • Duikelrek
 • Evenwichtsbalk
 • Zandbak
 • Overkapping waar ze gezellig kunnen eten, knutselen, rusten etc.
 
Er is dus genoeg uitdaging op onze locatie aan de Belcrumweg voor de "grote" kinderen.
Dus wij zeggen met enthousiasme "ZIEJEZO"!
 
 • *
0

Doelstelling

Op Woelewippie Kinderopvang werken wij methodisch. We werken o.a. met thema’s die gericht zijn  op het stimuleren van de brede ontwikkeling van jonge kinderen. Hierbij gebruiken we onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen zodat ze spelenderwijs leren.

"Woelewippie Kinderopvang" heeft tot doel het bieden van opvangmogelijkheid aan kinderen van 0 - 12 jaar, onder professionele leiding in  kindvriendelijke ruimtes. Wij staan geregistreerd bij Bureau Kwaliteit Kinderopvang (BKK) en voldoen aan de eisen van de GGD, Brandweer en de Arbeidsinspectie. De opvang die wij bieden gaat in goed overleg met de ouders. Het kind staat in ons dagverblijf centraal.

De volgende punten liggen aan dit doel ten grondslag: 
 • Het delen van de opvoedingsverantwoordelijkheid met ouders.
 • Aandacht voor zelfvertrouwen, eigenwaarde en respect onder kinderen, ouders en personeel.
 • De ontwikkeling van het kind.
 • Zelfstandigheid, zelfredzaamheid, geborgenheid en veiligheid zijn dagelijkse onderwerpen.
 • Signaleren van problemen en uitwisseling hiervan.
 • Gezonde organisatie
 
Belangrijk hierbij is hoe wij (kinderen, ouders en personeel) dit met elkaar vorm geven. 

Thema Verkeer:
Voor ons jaarlijks terugkerend thema Verkeer hebben wij van de gemeente Breda in samenwerking met Edux onderwijsadvies het Certificaat VERKEERSVEILIGHEID EN VERKEERSEDUCATIE VOOR DE KINDERCENTRA ontvangen. Bewustwording in het verkeer begint al op zeer jonge leeftijd. Hoe eerder hoe beter. Wij zijn ons hier terdege van bewust en besteden hier het hele jaar door, maar meerdere malen per jaar extra aandacht aan
 
 • *
0

Locaties/Contact

BSO ZiejeZo
Vestiging Belcrumweg 32
4815 HB Breda
telefoon 06-46091056 & 06-46094013 
Voor organisatorische vragen; 076-5720550 of 076-5717443
Openingstijden Belcrumweg; 7.30 uur – 18.30 uur
LRKP nummer; 392053652
 • *
0

Aanvang/Opzegging

 
Een plaatsing of opzegging start en eindigt op de door u gewenste en met ons overeengekomen datum.
Uw kind wordt automatisch uitgeschreven als hij/zij start met het voortgezet onderwijs.
 
Indien u tussentijds de plaats geheel of gedeeltelijk wilt opzeggen, dient u dat 1 maand van te voren te melden
via e-mailadres info@woelewippie.nl.
 • *
0

Contact met ouders

 
Wanneer u uw kind naar ons dagverblijf brengt, staat u een deel van uw verantwoordelijkheid af aan onze pedagogisch medewerksters. Dit is vaak een hele stap voor u als ouder/verzorger en wij vinden het dan ook van groot belang dat ook u zich bij ons thuis voelt en met goed vertrouwen en een gerust hart uw kind aan onze zorg toevertrouwd. Tijdens het brengen en halen is er contact met de pedagogisch medewerksters. Mocht dit contact voor u niet toereikend zijn, dan kunt u natuurlijk een afspraak maken voor een gesprek, op een ander moment, met een van de pedagogisch medewerksters. Dit gesprek vindt plaats buiten de groep, zodat u samen met de pedagogisch medewerksters rustig over het welbevinden en de ontwikkeling van uw kind kan praten. Een tevredenheidsonderzoek behoort tevens tot de middelen om op de hoogte te blijven van de wensen en ervaringen met betrekking tot ons dagverblijf en onze wijze van werken.
 
Via deze website, nieuwsbrieven, facebook/Insta, de mailbox en het whiteboard op de groep, houden wij u op de hoogte van alles wat het vermelden waard is. Als u een gesprek wenst met  Hotze, Petra, Sharon, Jose, kan hiervoor te allen tijde een afspraak gemaakt worden.
 • *
0

Dagindeling

Dagindeling BSO ZiejeZo;
 
 • 7.30 - 8.00 uur : Voorschoolse opvang
 
De kinderen worden door de ouders gebracht bij BSO ZiejeZo. Ze kunnen bij binnenkomst zelf een activiteit kiezen.
De pedagogisch medewerksters zullen hen hierbij begeleiden. Hierna worden de kinderen naar school gebracht met de Woelewippie Stints (electrische fietskar) of te voet.
Stint (elektrische bakfiets) in afwachting van het overheidsonderzoek gebruiken wij de Stints niet op Woelewippie/ZiejeZo!.
 • 14.45 - 15.30 uur : Ophalen van de kinderen van school
 
14.45 uur KBS de Spoorzoeker maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.
12.15 uur woensdag
 
14.55 uur KBS St. Joseph maandag, dinsdag, donderdag
12.15 uur woensdag, vrijdag
  
Na school wordt er samen wat gedronken met fruit of een koekje erbij en nemen ze even de tijd om te praten over school en wat er die middag op de planning staat. Dit kan een activiteit zijn waar de  pedagogisch medewerkster mee komt of iets in overleg met de kinderen. De insteek is iedere dag lekker naar buiten te gaan met de kinderen.
  
 • 16.30 uur : Gezamenlijk drink/tussendoortje moment
 • 17.00 - 18.30 uur : Worden de kinderen weer opgehaald
 • Vakantiedagen; Dan zijn de kinderen gezellig de hele dag op ZiejeZo. Dan ontstaat er ruimte voor leuke uitstapjes en activiteiten die meer tijd kosten. Op de BSO werken wij methodisch. We werken o.a. met thema’s die gericht zijn  op het stimuleren van de brede ontwikkeling van jonge kinderen. Hierbij gebruiken we onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen zodat ze spelenderwijs leren.
 • *
0

Openingstijden

 
Woelewippie is gedurende het gehele jaar open van maandag tot en met vrijdag. Wij zijn gesloten op de erkende feestdagen en collectieve vrije dagen conform de CAO. ZiejeZo is geopend van 07.30 uur en sluit om 18.30 uur. (tijdens reguliere schooltijden verblijft uw kind in de klas).

Plaatsing

 
Vanaf 3 jaar kunt uw kind aanmelden door middel van het inschrijfformulier BSO op deze site. Als wij deze ontvangen hebben lichten wij u in over de mogelijkheden op de groep. Wij bieden op de BSO verschillende pakketten aan.
Voordat u uw kind inschrijft bent u van harte welkom om eerst kennis te komen maken met ons en de groep ZiejeZo.
Als wij over kunnen gaan tot een plaatsing volgt nog een intakegesprek en maken we afspraken wanneer uw kind kan komen wennen. Dit alles vindt plaats voor de officiële plaatsing.
 • *
0

Organisatie

Het management van "Woelewippie" bestaat uit, Hotze, Petra, Jose, Sharon van der Beek en Sharon Keetels.
Zij kiezen er bewust voor om persoonlijk nauw betrokken te zijn bij de kinderen, hun ouders en de dagelijkse begeleiding van de pedagogisch medewerksters. Om dit doel te bereiken speelt de wijze hoe je je organisatie organiseert een bepalende rol. Vandaar ook dat het kantoor midden tussen de spelende kinderen en de groepen staat met ramen zodat wij voor iedereen zichtbaar zijn.
Wij hopen hiermee onze bijdrage te leveren aan de sfeer en de kwaliteit die aanwezig is bij Woelewippie. Een positieve sfeer waarin kinderen lekker kunnen zijn wie ze willen zijn en personeel zich welkom en gezien voelt. Het gaat goed met Woelewippie en dit komt in de eerste plaats door de kwaliteit van onze pedagogisch medewerkers maar ook door de gebouwen en de groepsruimtes, aanwezig materiaal en de wijze waarop er omgegaan wordt met elkaar. Hierbij spelen respect, veiligheid, hygiëne en vertrouwen een onmiskenbare grote rol. 
Wij zijn een team met 1 doel voor ogen en dat is een professioneel dagverblijf draaien waar de kinderen het reuze naar hun zin hebben, ouders het volste vertrouwen in de opvang hebben en het personeel zich fijn en betrokken voelt.

Een team van pedagogisch medewerksters staat elke dag, met veel plezier, op de groep om de kinderen te verzorgen en te begeleiden. Het individueel begeleiden van kinderen, is ook kenmerkend voor ons dagverblijf, want het pedagogisch klimaat wordt veel aandacht aan besteed.

Wij realiseren ons dat ouders hun kostbaarste bezit aan ons toevertrouwen en deze taak nemen wij serieus. Het is dus van groot belang dat wij goed samenwerken met ouders, zij zijn namelijk de deskundigen wat hun eigen kind betreft en wij nemen even hun taak over. Wij bieden professionele opvang maar binnen de menselijke mogelijkheden. Wij zijn geen thuis maar hechten wel waarden aan huiselijke sferen. Als je ons dagverblijf binnen loopt dan moet het "goed voelen". De relatie en het vertrouwen tussen personeel, ouder en kind heeft tijd nodig en moet groeien. De start is belangrijk en het is goed als die begint met een wederzijds vertrouwd gevoel, respect en een open communicatie.
 • *
0

Woelewippie Kinderopvang

Woelewippie is een particuliere kinderopvang  in Breda, opgericht in 2001 door Hotze en Petra, en open vanaf januari 2002.
 

De naam van ons dagverblijf is afkomstig van een titel van een boek van Annie M.G. Schmidt genaamd:
"Woelewippie onderweg".
In dit boek is Woelewippie een meisje die op een leuke manier kinderen de verkeersregels vertelt.
De groepen hebben namen gekregen van andere boeken van deze schrijfster:
Minoes, Otje, Abeltje, Pluk, Snorrie, Aagje en BSO ZiejeZo (komt van ZiejeZo). 

De ruimtes van de groepen zijn qua vorm en indeling verschillend, maar zijn allen huiselijk, veilig en gezellig ingericht en hebben hun eigen sfeer. De kinderdagverblijf groepen zijn verticaal ingedeeld, dit betekent dat er op elke groep kinderen van 0 tot 4 jaar verblijven. 5 Groepen zijn gevestigd aan de Polderstraat, hiervan is een groep ingericht als 3plus groep. Hier worden kinderen opgevangen vanaf 3 jaar. Er zijn 4 groepen aan de Belcrumweg, waarvan 2 BSO groepen (hier verblijven kinderen van 4-12 jaar). Onze Peutertuinkinderen worden opgevangen in dezelfde ruimte als de jongste BSO kinderen. 
 • *
0